FILMLAB SCREENING 2023 | 11 MAART 2023

Martijn van VeenNieuws, Uncategorized

FILMLAB SCREENING | ZATERDAG 11 MAART 2023 11.30-13.30 | ZAAL SK1 STUDIO/K AMSTERDAM

Tickets: klik hier

PITCHLAB EVENT | VRIJDAG 10 MAART 2023 16.30-18.00 | ZAAL SK4 STUDIO/K AMSTERDAM

RSVP: klik hier

De 12e editie van FilmLAB is terug met een “Weekend Jam”! Deze editie presenteert twee korte promo’s gemaakt door twee Aziatisch-Nederlandse talenten: Thuy NGUYEN (Stiletto) en Tenzing WOING (A Precious Shadow).

Stiletto (Thuy NGUYEN) is een Nederlands-Aziatisch LGBTQIA+ verhaal over een non-binair persoon die een elegante, maar terughoudende vrouw ontmoet. Wanneer zij voor hen begint te vallen, brengt een herinnering alles plotseling tot stilstand.

A Precious Shadow (Tenzing WOING) volgt een diner gesprek tussen Chinese immigranten die in de jaren ‘90 aan de Amsterdamse Wallen woonden en werkten. Tijdens het eten leiden ontroerende en moeilijke herinneringen tot een nostalgische reis naar het verleden en het diner eindigt met liederen over heimwee.

FilmLAB verwelkomt twee FilmLAB Alumni voor de FilmLAB Screening met de vertoning van hun meest recente werk: Honeycomb (2022), geregisseerd door Haider HUSSAIN, en Vreemdelingen (2022), geregisseerd door Rishi CHAMMAN.

De FilmLAB Screening eindigt met het Asian-European Media Makers Forum, een paneldiscussie tussen gevestigde professionals en beleidsmakers uit verschillende disciplines van de Aziatisch-Europese film- en media-industrie.

Opkomende schrijvers en makers krijgen op het PitchLAB Event de kans hun filmidee te pitchen, te netwerken met hun collega-mediamakers en waardevolle feedback van hen te ontvangen.