Het FilmLAB Alumni netwerk programma is opgericht in 2019 om de CinemAsia FilmLAB gemeenschap te versterken. FilmLAB realiseert zich dat het enkel haar missie, om getalenteerde filmmakers met een Aziatische achtergrond te verbinden met de film en media industrie, kan realiseren door betrokken te blijven bij de carrière van haar deelnemers voorbij de grenzen van hun deelname aan een programma van CinemAsia FilmLAB. Met het Alumni netwerk wil CinemAsia alumni de kans geven om elkaar te leren kennen, elkaar feedback geven op projecten, samenwerking te stimuleren en de connecties met de industrie te versterken. Viia het netwerk wordt inzichtelijk hoe CinemAsia FilmLAB haar Alumni kan blijven bijstaan en helpen om in de televisie en filmindustrie te worden opgenomen en mooie producties van de grond te krijgen.

FilmLAB wilt met verschillende activiteiten het alumni netwerk stimuleren.

FilmLAB Borrel 

FilmLAB organiseert kwartaal borrels waarvoor alle FilmLAB alumni worden uitgenodigd. Deze borrels zullen op verschillende locaties plaatsvinden zoals industrie borrels, film festival evenementen, tijdens CinemAsia FilmLAB activiteiten of anders.

FilmLAB Jam Session

Elk kwartaal zal er een kans zijn voor alumni van FilmLAB om deel te nemen aan een FilmLAB Jam Session. Tijdens deze Jam Session zal het mogelijk voor hen zijn om feedback te vragen op hun project: of het nu gaat om een filmplan, treatment, script, montage, distributieplan of abstract idee. Zij leveren 10 dagen van tevoren hun documenten en links toe samen met hun specifieke vraag voor feedback. 

Elke Jam Session zijn er 5 plekken beschikbaar voor FilmLAB Alumni.

CinemAsians 48 Hour team 

Wat is nou een leukere manier om een korte film te maken zonder dat er gelijk de druk van een geheel FilmLAB Shorts programma op ligt? We geven FilmLAB Alumni de kans om zich aan te melden voor  meerdere 48 Hour trajecten in Nederland per jaar. Op deze manier leren FilmLAB Alumni elkaar creatief beter kennen, kan worden bekeken wie met elkaar creatief klikt en kunnen ook filmtalenten die nog hebben deelgenomen aan een programma van FilmLAB worden aangetrokken.

FilmLAB Redactie

Er zal tevens een FilmLAB redactie opgericht die content zal creëren voor elkaar en geïnteresseerden: of het nu gaat om diepte interviews, verslag van evenement, opiniestuk, update over FilmLAB of relevante deadlines voor distributie of filmplan. Een team geleid door Daan Vree zal de website en nieuwsbrief voorzien van relevante informatie. Dus houdt de website in de gaten!

CinemAsia Productions 

CinemAsia Film Festival heeft vaak content nodig zoals trailers, aftermovies, film talks en meer. In de afgelopen jaren is er getracht om meer CinemAsia FilmLAB Alumni te betrekken bij dergelijke producties. Dit bleek een succes en daarom zal er binnenkort een CinemAsia Productions worden opgericht. In de eerste instantie zal deze helpen om het creatief talent van de alumni te verbinden met CinemAsia. 

In een later stadium wilt FilmLAB CinemAsia Productions graag inzetten om producties te realiseren die niet binnen de huidige industrie een producent kunnen vinden en tevens niet binnen een bestaand programma’s van CinemAsia FilmLAB  passen.