Judith Mulder heeft meer dan een decennium de kern gevormd voor CinemAsia FIlmLAB. Als FilmLAB Coördinator heeft zij veel tijd, liefde en energie gestopt in CinemAsia FilmLAB. Zelfs toen zij in latere jaren ze in strijd met haar ziekte was verwikkeld heeft ze altijd de tijd gevonden om op pragmatische wijze oplossingen te vinden voor onoverkomelijk lijkende problemen, om geduld en begrip te tonen en de deelnemers van elke editie te helpen om hun FilmLAB projecten succesvol af te ronden.

Helaas heeft in Januari 2019 Judith Mulder haar strijd met kanker verloren. Dit heeft een gat geslagen in de organisatie. Om het nalatenschap van Judith Mulder te eren heeft CinemAsia het Judith Mulder distributie fonds opgericht. Samen met Judith is er besloten om het Judith Mulder Distributie fonds op te richten omdat dit Judith haar wensen voor FilmLAB het beste representeert: om de FilmLAB films door zoveel mogelijk mensen als mogelijk te laten zien en om een andere representatie van Aziaten (met een Nederlandse achtergrond) zichtbaarder te maken en te verbreden.

Het Distributie fonds zal de films, die elke editie van FilmLAB worden geproduceerd, te helpen met hun distributie. Elke film zal een gelijke donatie ontvangen van CinemAsia om kosten te dekken van inschrijvingskosten, zendingen en consultaties ten behoeve van hun films.