Ernie Tee aan het roer bij FilmLAB

Martijn van VeenCinemAsia Update, FilmLAB Update

Ernie Tee is aangesteld als hoofd van CinemAsia FilmLAB. Onder zijn supervisie zal de toekomst van FilmLAB worden vorm gegeven in de komende maanden.

Ernie Tee is een script coach, script editor en scenario supervisor voor een grote lijst van feature films, drama series en korte films. Hij werkt samen met verschillende schrijvers, regisseurs en producenten in binnen- en buitenland. Hij is oprichter van de Scenariovakschool, waar hij tevens kerndocent is. Daarnaast is hij docent aan de Nederlandse Filmacademie en bij Writing for Performance aan de HKU. Hij was adviseur voor het Stimuleringsfonds en het Nederlands Filmfonds, en momenteel voor het NPO-Fonds. Ernie is werkzaam geweest als filmjournalist en filmpublicist en heeft voor zijn werk de Piere Bayle-prijs voor de filmkritiek mogen ontvangen.

Ernie is in het verleden ook betrokken geweest bij verschillende edities van CinemAsia FilmLAB als scriptconsultant of intermediair. CinemAsia voelt zich vereerd door Ernie’s betrokkenheid bij FilmLAB en zijn bereidheid om zijn expertise en kennis te delen. Het FilmLAB team kijkt er naar uit om Ernie te ondersteunen in zijn visie voor FilmLAB.