5 FilmLAB Quarantine Activities for May

Daan VreeFilmLAB Update

We moeten momenteel zo veel mogelijk thuis blijven en social distance beoefenen.  Maar we hopen natuurlijk dat deze situatie snel voorbij is en dat we weer kunnen beginnen om films te maken.  Maar waarom zou je wachten? Overstijg de beperkingen en blijf contact maken en content produceren.  Vanuit FilmLAB dagen we je uit om creatief te blijven tijdens deze periode van zelfisolatie. Hierbij delen we dan ook een overzicht van activiteiten die je nog voor de zomervakantie kunt ondernemen:  

1. FilmLAB Digital Meet-Up
Donderdag 7 mei, 20.00 – 21.00 

Deze online meet-up is een informeel momentje om elkaar op de hoogte te houden van alle activiteiten (of wellicht het gebrek daaraan) in de filmindustrie.  Voel je vrij om er bij te komen, een drankje uit eigen koelkast te halen en online te kletsen met andere filmlab alumni.

Wil je meedoen? Klik dan tussen 20.00 en 21.00 op deze link: meet.google.com/ffu-vvgd-sit. We zien je dan!

 

2. 1.5m Distance – Open Call voor short films
Woensdag 20 Mei 

Maak een film over jouw tijd van zelfisolatie. Deze vertonen we dan tijdens de volgende CinemAsia quarterly screening.  Wees zo creatief als je wilt: Vertel jouw verhaal, waar je nu mee bezig bent, wat voor activiteiten je onderneemt, hoe je omgaat met deze situatie. Dit kan door middel van vlog, animatie, fictie, docu of repo.  De deadline is 20 mei 2020 om 23:59.  

Meer informatie? Check de open call van het 1,5m short film project and de video hieronder of stuur een mailtje naar 1.5meters@cinemasia.nl

3. Digital Jam Session
Donderdag 21 Mei | 20.00 – 22.30

Dit FilmLAB event geeft elk kwartaal FilmLAB alumni en andere (beginnende) filmmakers met een Aziatische achtergrond (of Aziatisch verhaal) de kans om hun huidige film project te bespreken met de FIlmLAB coördinatoren en andere filmmakers.  Alle projecten zijn welkom: of het nu gaat om een idee, een outline, een filmplan, een script, een eerste montage of een distributie plan. De FilmLAB Jam Sessions zijn begonnen om elkaar te helpen met feedback en om filmmakers te helpen om hun films te realiseren. Tijdens de coronapandemie zal deze jam session digitaal plaatsvinden in Google Hangouts!

Wil je meedoen met deze FilmLAB Jamsessie? Stuur dan een e-mail met jouw project informatie met bijbehorende documentatie naar filmlab@cinemasia.nl om je in te schrijven. Alle deelnemers ontvangen dan een week van te voren alle projectinformatie van elkaars projecten.  De submissie deadline  is vrijdag 14 mei. 

4. Movie Poster Corona Parodie

FilmLAB alumnus Haider Hussain werkt bij Knock Knock Studio Digital Agency en zij hebben een leuke films (en series) poster parody challenge bedacht. Krijg hier inspiratie over enkele film posters die ze al hebben geparodieerd en maak en deel jouw eigen poster parodie op Instagram samen met de hashtag #covidmoviechallenge and/of tag @weareknockknock.

 

 

 

5. Sundance Co//ab Masterclasses

Tijdens deze lastige tijd heeft Sundance verschillende van haar masterclasses gratis beschikbaar gemaakt. Dus grijp deze kans om meer te leren over van alles en nog wat, zoals short films en webseries of sound design en zelfs gaming. Klik hier om een kijkje te nemen in hun masterclass bibliotheek.