Team CinemAsians wint 48 Hour Project Pink

Martijn van VeenFilmLAB Screening, FilmLAB Update, Nieuws

Poster In Lockdown

Award voor beste poster: Damien Decker (design), Joris Maas (fotografie)

Team CinemAsians is vorige week in de prijzen gevallen tijdens de 48 Hour Pink Edition Ceremonie. Het team bestond uit FilmLAB-alumni André Kloer (regie), Priscilla Rasyid (producer), Terry Tao (opnameleider), Fawad  Nahimi (editor), Jimmy Tai (scriptadviseur), Alex Lai (setdresser),  Aaron Wan (acteur) en acteurs Charlotte Ha en Michael Schnörr. Het project werd ondersteund door FilmLAB Network Coordinator Daan Vree en nog vele anderen.

In Lockdown
Tijdens de 48 Hour Project Pink Edition voor de Roze Filmdagen heeft team CinemAsians de korte film ‘In Lockdown’ opgeleverd. Door de coronapandemie was het niet mogelijk om alle films live in première te laten gaan in Het Ketelhuis. Daarom is door de organisatie besloten om de films gezamenlijk online te bekijken en na te bespreken via de Zoom-tool.

Awardsceremonie
Hierop volgde de awardsceremonie die na elke 48 Hour Project screening plaatsvindt. Team CinemAsians viel in vijf categorieën in de prijzen. Niet alleen ontving het team de prijs voor beste poster, een special mention voor beste actrice (Lena Burger) en de prijs voor het beste gebruik van het vereiste karakter, maar tevens won het team de prijs voor het beste script en voor de beste film. Hierdoor zal de film hoogswaarschijnlijk meedingen naar de prijs voor beste 48 Hour filmproject van Nederland. De felicitaties aan het team! Dat er nog maar vele projecten mogen volgen.

Uit het juryrapport
* Beste film: “De som der dingen komt bij deze film uit, maar bovenal was het een gevoel dat er maar een film met de prijs vandoor kan gaan en dat is: In Lockdown.”

* Beste script:
 “Het meest gelaagde script verdient een dikke pluim.”

* Beste actrice, special mention:
 “Ondanks de kleine rol een zeer memorabele prestatie: Lena Burger

.”

* Beste 48HFP Character (Micca, ervaringsdeskundige):
 “Mooi verpakt als een oude ziel in het jonge kind.”

* Beste poster:
 “Deze poster is perfect.”

Binnenkort zal één van de deelnemers een verslag van behind the scenes delen, dus houdt de website in de gaten.

Meedoen aan een 48 Hour Film Project?
Heb jij ook een Aziatische achtergrond of zou je het leuk vinden om met team CinemAsians een keer deel te nemen aan een 48 Hour Project, stuur dan een mailtje naar FilmLAB@cinemasia.nl met informatie over jou en welke rol of rollen (binnen cast en/of crew) je zou willen vervullen. Wij nemen dan contact met je op zodra we weer een team CinemAsians  gaan vormen.