Film Festival Jam Session

Daan VreeUncategorized

De Jam Session vindt plaats op donderdag 5 maart om 20 uur @Rialto tijdens CinemAsia Film Festival 2020 in Amsterdam.

Dit FilmLAB event vindt elk kwartaal plaats en geeft alumni van het FilmLAB Network en andere (beginnende) filmmakers met een Aziatische achtergrond de mogelijkheid om samen met de FilmLAB coördinatoren hun huidige filmprojecten te bespreken. Alle projecten zijn welkom. Of het nou een idee is, een outline, een filmplan, een script, een montage of een distributieplan. De FilmLAB Jam Sessions zijn bedoeld om elkaar te voorzien van opbouwende feedback en om filmmakers te helpen om hun films te realiseren.

Meedoen?
Interesse om een FilmLAB Jam Session? Stuur dan een e-mail met de details van jouw project en de bijbehorende documenten naar filmlab@cinemasia.nl  De deadline voor aanmelding is vrijdag 28 februari om 22:00 uur.


Korte reactie Michael Snörr | deelnemer vorige Jam Session 
Michael Snörr

Foto: website van Michael Snörr

“Het programma van CinemAsia geeft mij allereerst het gevoel dat er kansen zijn in de film- en tv-industrie als Aziatische Nederlander. Vóórdat ik meedeed aan de Jam Session, voelde het al alsof er eindelijk een helpende hand wordt uitgereikt: iets waar ik naar op zoek was en waar ik ook heel erg op hoopte.

Ook al kende ik vrijwel nog niets en niemand bij CinemAsia, ik voelde mij toch al heel erg welkom. Dat had niet alleen te maken met het gevoel van acceptatie om mijn Aziatische achtergrond, maar ook omdat er interesse was voor mijn filmidee dat zich nog in een heel vroeg stadium bevond.

Ik vind de feedback die ik heb gekregen opbouwend en professioneel: heel direct, concreet en confronterend, maar ook verfrissend, creatief en bemoedigend. Er wordt niet alleen goed geluisterd naar mijn doelstellingen, maar er wordt ook met mij meegedacht over de mogelijkheidheden om mijn doelstellingen te bereiken.

Na de Jam Session voel ik mij extra gemotiveerd, omdat ik gereedschap en een heldere richting heb gekregen om verder te gaan met mijn project. Daarnaast voel ik mij ook extra ondersteund, omdat ik een connectie heb gevonden binnen een community die nog meer mogelijkheden biedt om in contact te blijven. Hierdoor voel ik mij extra geïnspireerd om bij te willen dragen en van waarde te willen zijn voor meer representatie van Aziatische Nederlanders in de film- en tv-industrie.”