De FilmLAB Jam Sessions zijn CinemAsia Meet ups voor filmmakers om elkaar te ontmoeten en hun project te bespreken met een groep van collega’s.

Tijdens een sessie nemen we in een uur to anderhalf uur een toegestuurd project van een deelnemer door. Hierbij geven FilmLAB support André Kloer en/of Daan Vree samen met andere aanwezige alumni feedback op het project om de filmmaker verder te helpen. Er kan van alles worden ingediend: filmplan, treatment, script, concept/outline, voormontage, productieplan, budgetplan, distributieplan etc. Een deelnemer kan zich aanmelden om aanwezig te zijn om feedback te geven of om feedback te ontvangen. In dat laatste geval sturen ze een email naar het FilmLAB team met mogelijke vragen of blokkades waar ze tegen aanlopen. Zelfs tijdens stricte Corona maatregelen vindt de FilmLAB Jam Session plaats, dan via videocall!

Tijdens het CinemAsia Film Festival vindt er sinds 2020 ook een bijzondere editie van de FilmLAB Jam Sessions plaats waarbij deelnemers de kans krijgen om feedback te ontvangen van filmmakers en regisseurs uit Azië die zijn uitgenodigd door CinemAsia om aanwezig te zijn voor hun filmvertoning.

Loop jij ook met een idee voor een film, heb je een filmscript of filmplan en weet je niet hoe nu verder, heb je een montage en heb je het gevoel dat het beter kan, of wil je je film op meer schermen krijgen, dan kan CinemAsia FilmLAB jou wellicht helpen met de FilmLAB Jam Sessions. Interesse? Stuur dan een mail naar Filmlab@Cinemasia.nl

De FilmLAB Jam Sessions zijn er om:

  • Nieuwe filmmakers of creatieven een veilige plek te bieden om hun projecten te bespreken
  • Aziatishe Nederlandse Filmmakers te stimuleren en verder te helpen in de productie van hun film en media producties.
  • De expertise van het FilmLAB team en andere FilmLAB Alumni uit andere jaren en edities te delen
  • Voor Alumni om elkaar te ontmoeten en het CinemAsia FilmLAB Netwerk te verstevigen
  • Voor FilmLAB om zicht te krijgen op lopende projecten van haar alumni
  • tijdens het CinemAsia Film Festival deelnemers de kans bieden om feedback te ontvangen van geroemde filmmakers en regisseurs uit Azië die zijn uitgenodigd door CinemAsia.
Korte reactie Michael Snörr | deelnemer  Jam Session 2020

Michael Snörr

Foto: website van Michael Snörr

“Het programma van CinemAsia geeft mij allereerst het gevoel dat er kansen zijn in de film- en tv-industrie als Aziatische Nederlander. Vóórdat ik meedeed aan de Jam Session, voelde het al alsof er eindelijk een helpende hand wordt uitgereikt: iets waar ik naar op zoek was en waar ik ook heel erg op hoopte.

Ook al kende ik vrijwel nog niets en niemand bij CinemAsia, ik voelde mij toch al heel erg welkom. Dat had niet alleen te maken met het gevoel van acceptatie om mijn Aziatische achtergrond, maar ook omdat er interesse was voor mijn filmidee dat zich nog in een heel vroeg stadium bevond.

Ik vind de feedback die ik heb gekregen opbouwend en professioneel: heel direct, concreet en confronterend, maar ook verfrissend, creatief en bemoedigend. Er wordt niet alleen goed geluisterd naar mijn doelstellingen, maar er wordt ook met mij meegedacht over de mogelijkheidheden om mijn doelstellingen te bereiken.

Na de Jam Session voel ik mij extra gemotiveerd, omdat ik gereedschap en een heldere richting heb gekregen om verder te gaan met mijn project. Daarnaast voel ik mij ook extra ondersteund, omdat ik een connectie heb gevonden binnen een community die nog meer mogelijkheden biedt om in contact te blijven. Hierdoor voel ik mij extra geïnspireerd om bij te willen dragen en van waarde te willen zijn voor meer representatie van Aziatische Nederlanders in de film- en tv-industrie.”