Panel FilmLAB Pitch Event

Conall SleutelCinemAsia Update, FilmLAB Program, FilmLAB Update

Op het FilmLAB Pitch Event op vrijdag 13 mei, op het CinemAsia Filmfestival, pitchen nieuwe filmtalenten hun mooie filmplannen aan een panel van professionals uit de Nederlandse film en TV-industrie. Wie zijn de leden van het panel?

Jia Zhao is filmproducent en oprichter van Muyi Film en Silk Road Film Salon. Als een Chinees-Nederlandse producent is Jia op zoek naar authentieke talenten en stemmen uit zowel de Westerse als uit de Aziatische filmcultuur. Haar productie A Marble Travelogue van regisseur Sean Wang was vorig jaar geselecteerd voor IDFA Frontlight. En I’m so sorry van regisseur Zhao Liang, een documentaire over de desastreuze effecten van kernenergie en radioactief afval, was opgenomen in de selectie van het Cannes Filmfestival 2021. Vele producties van Muyi Film bereikten de podia van grote filmfestivals. Naast documentaires produceert Jia ook kortfilms en arthouse feature films. Zij treedt vaak op als jurylid en adviseur op verschillende filmfestivals en in pitchforums. Tevens vertegenwoordigt zij in Azië de distributie en productie company Off The Fence, die gefinancierd wordt door ZDF Enterprises.

Gwyneth Sleutel (zij/haar) is dramaturg op de drama-afdeling van de NTR en begeleidt als freelance scripteditor en scriptcoach projecten. Daarnaast werkt Gwyneth freelance als talentcoördinator bij het Nederlands Film Festival en als scripteditor bij Scriptbank. Ze adviseerde voor het NPO-fonds en het Filmfonds en was werkzaam als hoofdredacteur van VERS Magazine. Tijdens haar studie Film Studies aan de UvA deed Gwyneth research naar vrouwelijke representatie in film en media, en naar inclusief storytelling in Nederlandse film. In haar werkzaamheden als dramaturg streeft Gwyneth nadrukkelijk naar een inclusieve representatie.

Claire Zhou (zij/haar) is junior creative producer en script developer bij NL Film & TV en zelfstandig filmmaakster. Ze studeerde Scenario & Regie aan de HKU in Utrecht, en maakte internationale furore met haar korte film Stille dorst, over een Marokkaans-Nederlandse man die nadat zijn huwelijk mislukte gevoelens krijgt voor een jongen. De film draaide op prestigieuze festivals, waaronder BFI Flare en 16th in the Palace. Binnenkort gaat haar volgende film in productie, Het optreden, over een moeder die probeert haar transdochter voor de Chinees-Nederlandse gemeenschap te verbergen, een voor Claire autobiografisch gegeven.