The Bowl te zien bij Ambacht in Beeld

Daan VreeEvent tip, Nieuws

The Bowl

Op zondag 6 september is Ambacht in Beeld terug met de Best of Ambacht in Beeld: A Time for Making & The Bowl, de korte FilmLAB-documentaire van Ingrid Guldenaar. Na afloop volgt een nagesprek. De vertoning vindt plaats in de Fabriek in Zaandam.

De documentaire A Time for Making gaat over het prachtige Canadese eiland Gabriola, met negen portretten van gedreven ambachtslieden. Na A Time for Making is de korte film The Bowl (10’) te zien, een film van regisseur Ingrid Guldenaar. The Bowl is een portret over Ingrids zus Barbara. Ingrid Guldenaar maakte deze film tijdens CinemAsia FilmLAB. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek met Barbara. Ook Ingrid is aanwezig voor het beantwoorden van vragen

Barbara Guldenaar
Barbara is de hoofdpersoon in The Bowl. Zij tekent, schildert en geeft daarin ook les. Daarnaast maakt ze collages, draait ze aardewerk, beschildert ze keramiek en maakt ze foto’s. Ze woont en werkt in Krommenie. Op de website van Barbara kun je meer van haar werk bekijken.


Ingrid Guldenaar

Binnenkort lees je op onze website een interview met regisseur Ingrid Guldenaar waarin zij meer vertelt over de achtergrond van de film en de totstandkoming ervan tijdens het documentairetraject van CinemAsia FilmLAB.

Meer informatie:

The Bowl

Stills uit The Bowl van Ingrid Guldenaar.