Carve Out bij Ambacht in Beeld

Daan VreeEvent tip, FilmLAB Screening, Nieuws

Carve Out

De documentaire Carve Out van Ami Tsang is te zien op maandag 9 maart om 18:30 uur in LAB111. De film is te zien tijdens het Ambacht in Beeld Film Festival in Amsterdam, samen met andere korte films.

De film is ontwikkeld tijdens het CinemAsia FilmLAB Documentaireprogramma. Het thema van deze editie was Ambacht en cultureel erfgoed. Ambacht als een creatief proces, hoe ambacht als cultureel erfgoed een rol kan spelen in de ontwikkeling van identiteit en hoe deze waarden worden doorgeven aan toekomstige generaties.

Synopsis
In China wordt voedselbeeldhouwen erkend als een belangrijke kunstvorm, maar in Nederland is dat anders. Na jaren geleden hun gereedschap te hebben opgeborgen, besluiten de migranten en voormalig voedselbeeldhouwers Chen Mo en Awan weer de uitdaging aan te gaan om hun vaardigheden te testen.

Carve Out

Still uit de documentaire Carve Out van Ami Tsang.

CARVE OUT (2018)
Regie: Ami Tsang, Fay Teo
Jaar: 2018
Duur: 12 minuten
Taal: Mandarijn, Kantonees, Engels, Nederlands

Meer informatie vind je op de website van Ambacht in Beeld.