FilmLAB Modules

Martijn van VeenFilmLAB Update

Momenteel zijn we druk bezig met het vormgeven en het uitzetten van de verschillende FilmLAB modules. Bij CinemAsia FilmLAB zijn we overgegaan op het concept van ‘Modules’ zodat voor onszelf, maar ook voor andere partijen beter inzichtelijk wordt welke verschillende programma’s CinemAsia FilmLAB aanbiedt. Het is handig om dit intern inzichtelijk te maken zodat onze budgetten en het projectmanagement beter, helderder en specifieker kan worden opgebouwd. Maar ook richting fondsen zorgt het voor duidelijkheid. Zo vragen we voor onze modules bij sommige fondsen apart aan zodat we beter inzichtelijk krijgen hoeveel budget er voor welk programma kan worden gealloceerd en ook wanneer een bepaald programma groen licht krijgt om in productie te gaan.

Momenteel zetten we in op de volgende drie modules: Het Alumni Netwerk, Het FilmLAB Shorts programma en de Writers Room / Development Room.

We zitten nu middenin een periode van fondsenaanvragen. Dit neemt natuurlijk veel tijd in beslag. Gelukkig is ons Alumni netwerk programma al begonnen in bescheiden vorm waar en team van FilmLAB Alumni mee heeft gedaan aan de 48 Hour Cinekid. Er komt tevens nog een FilmLAB Jam Session aan eind November. Daan Vree is momenteel druk met het opzetten van de redactie voor de FilmLAB website zodat jullie regulier interessante en relevante content hier kunnen terug vinden.

FilmLAB Producer Eva Aussems is voor het FilmLAB Shorts programma druk bezig met de fondsaanvragen en tevens met het afronden van de planning om deze aan onze sponsorpartners te kunnen voorleggen. Zou de nieuwe planning ook goed uitkomen voor de productie sponsoren? We gaan er snel achter komen!

FilmLAB Coordinator Martijn van Veen is in gesprek met Dramaturge Gwyneth Sleutel, die heeft meegeholpen in de organisatie en dramaturgische feedback van de writers room van 2019,  om te kijken of er zsm ook weer een nieuwe Writers Room kan worden opgezet.

We houden je dus graag op de hoogte!