Voorbereiding voor het Pitch Event

Conall SleutelCinemAsia Update, FilmLAB Alumni Programme, Uncategorized

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Afgelopen maandagavond kwamen de deelnemers van het CinemAsia FilmLAB Pitch Event samen om een pitchworkshop te volgen, om zich zo optimaal voor te bereiden op de grote dag zelf. Martijn Winkler was de spreker van dienst.  Hij is filmmaker en digital storyteller, en heeft producties gemaakt die grote internationale prijzen hebben gewonnen. Door de jaren heen heeft hij vele pitches gegeven op nationaal en internationaal niveau en heeft ruime ervaring met het geven van workshops.

Op enthousiaste wijze vertelde Martijn over zijn eigen pitch ervaringen en werden de verschillende onderdelen van een pitch besproken. Daarna werden de pitchers zelf voor de leeuwen gegooid door ter plekke een pitch van één minuut voor te bereiden over hun favoriete film of serie. Tot slot werden er nog vragen gesteld en gaf Martijn nog de laatste tips mee voor een sterke pitch.

De deelnemers hebben nu elf dagen de tijd om alle kennis te verwerken en een overtuigende pitch voor te bereiden. Het CinemAsia FilmLAB Pitch Event vindt plaats op vrijdag 13 mei in Studio/K als onderdeel van het CinemAsia Filmfestival.