Tip: Het Brede Netwerk

Martijn van VeenTip

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Het Brede netwerk is een media netwerk met als doel de diversiteit bij de media te verhogen. Het netwerk bestaat uit werkende journalisten die ‘diversiteit’ voorstellen en voorstaan. Met een groep van 40 vooraanstaande journalisten van onder andere NRC Handelsblad, Nieuwsuur, Trouw, RTL, de Volkskrant, de Correspondent en de NOS brengen zij  in 2019 dit goede voornemen in de praktijk.

Het Brede Netwerk biedt dan ook high potentials de kans om deel te nemen in de vijfde ronde van het netwerk waarin een programma vol masterclasses wordt aangeboden.

In deze Masterclasses bieden bekende inspirerende journalisten  hun ervaringen. De masterclasses worden steeds op een andere redactie gehouden, bij NRC Handelsblad, de Volkskrant, de NOS, Trouw en RTL, zodat de deelnemers de kans krijgen om daar een kijkje achter de schermen te nemen. De masterclasses zijn bedoeld voor high potentials die de skills hebben van een goede journalist maar die er niet tussen komen. Er is plek voor 30 deelnemers.

Het Brede Netwerk handhaaft de volgende selectiecriteria:

  • Heb jij minimaal hbo denkniveau
  • Ben je 23 jaar of ouder
  • Ben je ervan overtuigd dat jij de journalistiek diverser kan maken
  • Kan jij jouw enthousiasme over werken in de journalistiek motiveren

Als jij je hierin kunt vinden surf dan meteen naar de website van Het Brede Netwerk om je aan te melden!

d