Het Team

Martijn van Veen/ FilmLAB Coordinator

 

Martijn van Veen is de coordinator van het CinemAsia FilmLAB programma. Martijn is een filmmaker en editor met een grote interesse in NGO’s en minderheidsculturen en werkt voor partijen als SJB Media, Pride Amsterdam, Towel Media,  Free Press Unlimited en is DOP en Head editor van de fictie feature film Taxi Stories en documentaire feature film The Ugly Model.

 

Hij is vanaf 2010 actief voor het CinemAsia Film Festival als media content creator en technisch manager en heeft CinemAsia FimLAB in die jaren tevens ondersteunt als editor en post productie producer. Na het vertrek van Judith Mulder en Daan Vree in 2017 heeft Martijn het CinemAsia FilmLAB programma overgenomen en nieuwe ambities uitgesproken om het CinemAsia FilmLAB verder te ontwikkelen.

Fun Facts
Lievelingsfilms: Once were warriors, L’Appartement, C.R.A.Z.Y., Martyrs, The Host 
Lievelingseten: Indonesisch, Japans

 


Eva Aussems / Creative Producer

Eva Aussems is betrokken als creative producer bij het CinemAsia FilmLAB. Eva is een positief, energiek en creatief persoon die houdt van samenwerken met anderen. Ervaren videoproducer met een achtergrond in audiovisuele kunst en wetenschappelijk onderzoek, met een BA in autonome kunst van de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam en een MSc in MediaTechnology van Universiteit Leiden. Ze haalt haar inspiratie uit de puzzel die het produceren van een goede video is: praten, plannen, timing, budget, kwaliteit en het overzicht bewaren.

 

Ze is sinds augustus 2019 betrokken bij het FilmLAB. En zal in 2020 de talenten begeleiden om hun eerste korte fictiefilm te realiseren.
 
Fun Facts
Lievelingsfilm: Il Postino
Lievelingseten: bibimbap
Ze is gek op katten en is al jarenlang trouwe bezoeker van de opera.

Daan Vree / Alumni Network Coordinator

Daan Vree is schrijver en filmmaker. Hij maakte twee korte fictiefilms: Aangenomen (Adopted) (2012) en Hangul Blues (2018) waarin hij zijn ervaringen met en gedachten over adoptie in fictie heeft omgezet. De films zijn vertoont op filmfestivals in binnen- en buitenland, zoals in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Berlijn, Hamburg en New York.

Hij is afgestudeerd in koloniale literatuur aan de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie heeft hij zich verdiept in de tweede generatie migrantenliteratuur in het licht van de naoorlogse dekolonisatie van Nederlands-Indië. Vooral thema’s romdom identiteit, stereotype beeldvorming en leven tussen twee culturen hebben zijn bijzondere aandacht.

Bij het Mediafonds heeft hij een opleiding scenarioschrijven voor jeugddrama gevolgd. Daarnaast volgde hij nog praktische filmcursussen regie, camera en montage. O.a. bij Open Studio en Bromet Filmschool. Van 2013 tot en met 2017 heeft hij samen met Judith Mulder als FilmLAB-producent twaalf korte films geproduceerd over de Aziatische diaspora. 

Naast zijn eigen onderneming, Daan de Koreaan Creative Productions, is hij verbonden aan de studie Communicatie aan de Hogeschool Rottterdam, waar hij les geeft in taalvaardigheid, storytelling, media en film.

Sinds 2019 houdt hij zich in de rol als Alumni  Network Coordinator bezig met het versterken van het alumni-netwerk van FilmLAB. Het doel is om filmmakers blijvend te stimuleren en inspireren om authentieke verhalen te vertellen en de samenwerking op te zoeken. Dit doet hij onder andere door het organiseren van workshops en speed dating events voor en samen met alumni. Daarnaast vormt hij samen met alumni een nieuwsredactie, die regelmatig updates publiceert voor de website van CinemAsia.

Fun Facts
Lievelingsfilms: Air Doll (Hirokazu Kore-eda), The Wayward Cloud (Tsai Ming-Liang), Abel (Alex van Warmerdam)
Lievelingseten: bibimbap (비빔밥) en bimi, heel veel bimi.